2021-ben is kérjük szíves támogatásukat

Kórusunk tagjai nevében ebben az esztendőben is tisztelettel kérjük, hogy a tevékenységünket figyelemmel kísérő és kedvelő polgártársaink adójuk 1 %-ának felajánlásával támogassák munkánkat! Felajánlásaikat - valamennyi kórustagunk nevében - előre is köszöni:

Pethőné Kővári Andrea karnagy és Pethő Attila elnök

Honlapunk megújul

Kedves kórusmuzsikát kedvelő Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megkezdtük honlapunk megújításának, aktualizálásának munkálatait.

A 'Címlap' hírfolyamában, illetve a 'Kórusról' / 'Események' menüpont alatt már most is olvashat újdonságokról, de erre a két helyre fogunk feltölteni minden fontos, kórusunkkal kapcsolatos hírt, eseményt, információt.

Ismét Éliás - most rendhagyó módon

Épp két esztendeje annak, hogy a kórus számára sok-sok nehéz, de örömteli munkát adó monumentális darabnak,  Mendelssohn: Éliás című oratóriumának közös próbáit megkezdtük a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskarral és a Szegedi Egyetem énekkarával. Az előadás most élőben sajnos nem ismételhető, de Cseri Zsófiának, az Erkel Ferenc Vegyeskar vezetőjének meghívását elfogadva, velük közösen online keretek között - saját örömünkre - e hónap közepén újra elénekeljük a darab főbb kórusait.

KÓTA-díjat kapott Pethőné Kővári Andrea az Ad Libitum kórus karnagya

Az Ad Libitum kórus karnagyát, Pethőné Kővári Andreát a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) nemrégiben karnagyi díjban részesítette. Az ennek kapcsán vele készült interjú városunk honlapján az alábbi linkre kattintva olvasható:

40 év elismerése

Örömmel fogadjuk a jövedelemadó 1%-ának felajánlását

A kórus tagjai nevében tisztelettel kérjük az együttes munkáját figyelemmel kísérő és elismerő polgárokat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával ebben az évben is támogassák az énekkart.

Ad Libitum Kamarakórus Egyesület
18346187-1-03

Köszönettel:
Pethőné Kővári Andrea – karnagy
Pethő Attila - el
nök

Adventi áhítat

Idén ismét részt veszünk a már hagyományos Adventi áhítat koncerten.
Szeretettel várunk mindenkit!

További részletek a csatolt plakáton.

Adventi hangverseny a Barátok templomában

Szeretettel várunk mindenkit 2018. december 22-én, szombaton 18.00 órakor a Barátok templomába a Liszt Ferenc Énekkar, az Ad Libitum Kórus és Dr. Kosóczki Tamás orgonaművész adventi hangversenyére!

Nem mindennapi közös koncert egy kisvárosban

Amatőr énekkar ritkán lehet részese olyan élménynek, mint amilyen az Ad Libitum számára 2018. áprilisában megadatott. Magunktól ugyan nem merészeltünk volna oratórium előadására gondolni (pontosabban meg-megfordult a fejünkben a korábbi években is a gondolat, de mindannyiszor el is vetettük a nyilvánvaló nehézségek miatt) - most azonban a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, Cseri Zsófia keresett meg bennünket az ötlettel, hogy vegyünk részt az együttesük újjáalakulásának 20. évfordulóját köszöntő nagyszabású produkcióban, Mendelssohn: Illés c. oratóriumának előadásában. Nem sokat tétováztunk, gyorsan igent mondtunk a megtisztelő felkérésre. És bár a más feladataink mellett valóban nem volt egyszerű a felkészülés, nekiláttunk a kórustételek megtanulásának.

Beszélgetés Cseri Zsófiával a Bajai Rádióban

Cseri Zsófiával, a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar karnagyával Tüske Zsuzsanna beszélgetett Mendelssohn: Éliás c. oratóriumának közelgő előadása kapcsán.
A csatolt hangfelvétel a Bajai Rádióban készült és hangzott el.

Közös próba a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskarral

2018. március 24-én Budapestre utaztak az Ad Libitum tagjai, hogy az Erkel Ferenc Vegyeskarral közös próbán foglalkozzunk Mendelssohn: Éliás c. oratóriumának tételeivel. A két énekkar Cseri Zsófia vezetésével a Baár-Madas Református Gimnázium dísztermében töltött el némi szünetekkel majd' négy órát a gyakorlással. A rövid szünetekben terülj-terülj-pingpongasztal várta a megfáradt énekeseket.

Pages