You are here

Nyáresti Zenevarázs

Baja, a halászlé fővárosa! Baja nemzetközileg ismert, a rekordok könyve által jegyzett halfőző fesztiválja az idők során valódi fiesztává lett. Július második szombatján évről évre közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács vendégeli meg barátait halászlével a belvárosban. A fesztivál négynapos programsorozattá nőtte ki magát, mely több tízezer embert vonz.

2017. július 7-én koncertet adtunk a Barátok templomában. A halfőzőn rendkívül sok könnyűzenei fellépővel, stílussal találkozhattunk, ám komolyzenei koncertet most először szerveztünk a fesztivál keretein belül. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, a templom zsúfolásig megtelt.

Programunk: J.D. Martin: Lord, help us live in peace; Heinrich Schütz: Zárókorál a Máté-passióból, 100. zsoltár; Antonio Vivaldi: Glória; Gordon Young: Alleluia; James Erb feldolgozása: Shenandoah; John Rutter feldolgozása: A szentek bevonulása. Zongorakísérőnk Pethő Attila volt, klarinéton közreműködött Kovács Lajos.

A kórusmuzsika mellett hangszeres és magánénekes műsorszámokat is hallhatott közönségünk, ebben segítségünkre volt Hardy-Horváth Mária, Dancsa Kamilla, Dr. Kosóczki Tamás, Kovács Lajos és Kubán Loránd.

Konferálónk ismét Pethő Attila volt, aki a tőle megszokott érdekességekkel, hasznos információkkal kalauzolta vendégeinket a klasszikus zene világában.
Kórusunkat ezúttal is Pethőné Kővári Andrea vezényelte.

Reméljük, kezdeményezésünk hagyománnyá válik.