You are here

Mendelssohn: Éliás c. oratóriuma Baján

Különleges hangversenyre készül az Ad Libitum Kórus. 2018. április 14-én, szombaton a Türr István Sportcsarnokban Mendelssohn: Éliás c. oratóriuma csendül fel, pontosabban a mű keresztmetszete. Különlegessége abban rejlik, hogy ilyen nagyszabású mű ritkán hangzik el Baján, másrészt nagy előadóapparátus, három énekkar, szimfonikus zenekar, szólisták fogják előadni. Az ötletgazda Cseri Zsófia volt, a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, akikkel pár évvel ezelőtt találkoztunk, és adtunk közös koncertet Baján. Ők most a fennállásuk 20. évfordulóját ünneplik, és ebből az alkalomból vállalkoztak a mű bemutatására, amihez partnereket kerestek, és igen megtisztelő módon ránk esett a választásuk. Harmadik együttesként Cseri Zsófi szegedi egyetemistái csatlakoznak a produkcióhoz. A bajai koncert másnapján, április 15-én a fővárosban is megszólal a mű a Pozsonyi úti református templomban.
A próbák természetesen már nagy erőkkel zajlanak. Január 27-én Szegeden találkozott a három énekkar, március 24-én pedig az Ad Libitum utazik Budapestre, hogy az Erkelesekkel ott tartsunk közös próbát.
 
A koncertekre szeretettel várunk minden érdeklődőt, a program megvalósulását segítő támogatóknak pedig (felsorolásuk alább) ezúton is köszönjük a nagyvonalú segítséget. 
 
Támogatók Bajáról:
AXIÁL Kft, Trigo Kft, Hotel Elizabeth, Forint-Soft Kft, Borbistro 
AttachmentSize
PDF icon Plakát és szórólap881.83 KB